Ervaringen

Dit zeggen anderen over HET PIJNVRIJ PROGRAMMA, NEURAL RESET THERAPY® EN mind your fascia

Ik kan weer normaal lopen en sporten!

Hielspoor

Ik kwam bij Maaike terecht nadat ik een aantal opvallend goeie reviews had gelezen op haar website over de behandeling van pijnklachten van zeer uiteenlopende aard.

Eens in de paar jaar heb ik klachten die overeenkomen met de symptomen van hielspoor. Ik kan dan vaak weken nauwelijks op mijn voet staan van de pijn en kan dan dus ook niet sporten. Er zijn nooit foto’s van gemaakt. Ik sport veel en kan soms hard op mijn hielen landen zoals tijdens het hardlopen en squashen. Ik heb eerder voor deze klacht zeer pijnlijke shock-wave therapie gehad, met weinig effect. Ik heb fysiotherapie geprobeerd, zo’n acht behandelingen, waarbij ik diverse oefeningen mee naar huis kreeg. De laatste keer heb ik dry needling ondergaan, ook erg pijnlijk en met weinig effect. Verder draag ik altijd siliconen zooltjes in de hak van mijn schoenen en thuis zachte slippers. Uiteindelijk verdwenen de klachten steeds, maar daar ging wel een flinke tijd over heen. 

Tot ik bij Maaike kwam en ik in aanraking kwam met Neural Reset Therapy®, een therapievorm die ik niet kende èn waarvan ik ècht niet begrijp(!) dat deze nog steeds weinig bekend is, gezien de spectaculaire resultaten. In tegenstelling tot de behandelingen met shock-wave therapie en dry needling is de behandeling met NRT® pijnloos!

Tijdens de behandeling ben je zelf ook aan het werk, dit is een voorwaarde om succes te kunnen garanderen. Ik heb twee behandelingen gehad van nog geen half uur. Na de eerste sessie kon ik alweer redelijk op mijn hiel rusten. Ik kwam binnen met een pijnbeleving van 7-8 (10 is max) en ging ná de eerste sessie weg met een 2. Na de tweede behandeling een paar dagen later was de pijn gedaald naar 0.
Ik kan weer normaal lopen en sporten, heel erg fijn! Nu weet ik waar ik moet zijn zijn als deze klachten zich weer voor zullen doen, ik zal me direct melden bij Maaike, geweldig!

Ik heb het een paar weken aangekeken en inmiddels zijn we nu drie weken verder. Ik heb totaal geen pijn meer! Tijd voor een testimonial dus! 

Peter Hammink - augustus 2020

Twee sessies Neural Reset Therapy® van minder dan 30 minuten

Best money I have ever spent!!
It’s magic!

Jarenlang rugpijn, pijnlijke voeten en stijve knieën.

Nog geen maand geleden kwam ik bij Maaike terecht. Ik had zoveel pijn in mijn voeten dat ik bang was dat ik mijn tuin en bed and breakfast niet zou kunnen voortzetten vanwege de pijn. Maar al binnen één sessie Neural Reset Therapy® (NRT®) verdween de pijn in mijn voeten als sneeuw voor de zon! Ongelooflijk! Ik kreeg meteen een paar simpele oefeningen mee om mijn voeten zelf met een balletje te masseren. Na de tweede sessie zijn ook mijn knieën soepel! En nog steeds! Mijn rug is ook stukken beter, maar daar werken we nog aan. Ik had niet gedacht dat ik ooit PIJNVRIJ zou worden . IT’S MAGIC!

Ik ben blij met de Fascia oefentherapie, omdat ik merk dat ik op die manier bijdraag aan mijn eigen herstel. En het is nog lekker om te doen ook. Wijn-win dus!

Ik raad deze therapievorm ècht aan iedereen met pijnklachten aan!!

Wendy Koster-Hammick – juli 2020
Drie sessies Neural Reset Therapy® i.c.m. Mind Your Fascia oefentherapie

 

Na twee dagen werd ik niet meer wakker van het zeurende gevoel in mijn benen!

Spierspanning en zeurend gevoel in benen en billen, heupen en bekken

Na jaren niet meer gesport te hebben, heb ik sinds een paar weken het sporten weer opgepakt. Meteen kreeg ik last van onaangename spanning in mijn benen en soms ook in mijn heupen, billen en bekken. Alsof er een elastiek veel te strak gespannen staat. Dat gaf een zeurende pijn waar ik de hele dag last van had, maar het ergste was wel dat ik er ’s nachts wakker van werd.

Mijn personal trainer zei dat het waarschijnlijk te maken zou hebben met triggerpoints. Op internet vond ik Maaike met Neural Reset Therapy®. Ik kende het niet, maar ik was meteen gefascineerd en voelde dat ik dit moest doen.

Twee dagen later kon ik al terecht 😊 voor een sessie van twee uur. Maaike is gefocust op je als mens en luistert naar je pijn/klacht. Dit doet ze niet de eerste 10 minuten, nee dit doet ze de gehele sessie. Ze is ècht met jou bezig. Maaike is eerlijk, oprecht, kundig, vraagt door en laat je zelf ook nadenken.
Ik heb veel baat bij de NRT® sessie(s) èn de fascia therapie-oefeningen die ik mee heb gekregen. Maaike legt goed uit en het is fijn dat je haar kan benaderen als je achteraf nog vragen hebt. Ze vroeg me om twee dagen ná de sessie even te laten hoe mijn lijf reageert. Ze neemt zelf ook het initiatief om te vragen hoe het gaat. Kortom ze is op een prettige manier betrokken!

Al twee dagen ná de eerste sessie sliep ik beter en werd ik niet meer van dat nare gevoel wakker. De spanning in één been was helemaal weg en in de andere was het al met de helft verminderd!  

Ná de tweede sessie is de spierspanning in beide benen helemaal verdwenen en voelen mijn benen heerlijk ontspannen.  

De behandeling zelf is pijnloos en vond ik zowel prettig als wonderlijk! Wonderlijk om te merken hoe snel sommige spieren na een bepaalde reset direct loslaten. Èn dat je na sessie al zoveel effect merkt! Heel fascinerend!

Dus, heb je pijn en ongemak in je lijf? Ga dan naar Maaike!

Lieve Maaike, ontzettend bedankt voor jouw deskundigheid en aandacht. Keep up the good work!!

Maria - augustus 2020

Twee sessies Neural Reset Therapy gecombineerd met Mind Your Fascia

Ik kan weer wandelen langs het strand en shoppen met mijn dochters!

Pijn in rug en bil links met uitstralingspijn in hele been.

De klachten zijn ontstaan nadat ik vier jaar geleden na een valpartij rechts een nieuwe heup heb gekregen. Vrijwel direct begon de pijn links. Door de pijn ging ik slechter slapen en ging ik steeds minder doen. Ik stopte met sporten, terwijl ik dat voorheen veel deed. Vakanties werden alleen nog maar luiervakanties in plaats van actieve vakanties. Als we ergens heen moesten keek ik eerst of de auto vlakbij kon staan.

Fysiotherapie hielp niet. Accupunctuur, Osteopathie, injecties bij Pijnpoli, Podotherapie en Manuele therapie gaven korte tijd verlichting. Het was niet duidelijk wat er aan de hand was, wel dat ik veel spanning vasthield. Een MRI-scan gaf geen uitsluitsel.

Door het Pijnvrij Programma begon op een heel andere manier naar mijn pijn te kijken. Het werd mij snel duidelijk dat ik nu op de goede weg zat. Vanaf dag één ben ik weer gaan bewegen, omdat ik wist dat er behalve de pijn géén echte fysieke beperkingen (afwijkingen in de structuur) waren.

Ben zo blij dat ik deze stap heb durven maken en geïnvesteerd heb in mijzelf!
Ik begrijp nu wat voor effect negatieve gedachten/overtuigingen hebben. Emoties die ik niet durfde te uitten zijn vast gaan zitten in mijn lijf en veroorzaakten pijn.

Ik ben net terug van een actieve vakantie! Lekker gewandeld langs het strand i.p.v. alleen bij het zwembad liggen. Ik wandel weer met mijn kleinzoon en kan mijn energie weer kwijt in sport. Allemaal zonder pijn! Ik heb na jaren weer shop-afspraken gemaakt met mijn dochters. Nu merk ik pas hoeveel uitjes er inmiddels geschrapt waren. Ik ga ze allemaal inhalen!!
Alhoewel ik op sommige momenten nog niet helemaal pijnvrij ben, ben ik al veel verder dan ik voor mogelijk heb gehouden. Ik ben ook minder vergeetachtig!

Tijdens deze paar weken heb ik veel over mezelf geleerd. Het heeft me duidelijk veel positieve energie gegeven. Vond het zelfs leuk om er mee bezig te zijn 😊

De begeleiding was super! Elk mailtje of appje werd snel beantwoord. Maaike gaf me motivatie om het aan te durven. Ik raad het iedereen met chronische pijn aan!

Ria H - 2020

Pijnvrij Programma Deeltraject Start (dit is geen volledig programma)

Ik weet nu waardoor de pijn getriggerd wordt en wat ik kan doen om de pijn te reguleren.

Vanaf mijn 13e,14e levensjaar heb ik last van stijve en pijnlijke spieren in mijn hele lichaam. De oorzaak daarvan ligt in mijn stressvolle en traumatisch kinderjaren. Door de pijnklachten was ik niet in staat om te wandelen, kon ik niet lang staan en ik kreeg extra pijn als gevolg van sporten.

Gedurende één jaar ben ik behandeld door masseurs en twee tot drie maanden door een osteopaat. Ik heb verschillende huisartsen bezocht en ben onderzocht door specialisten (bloed onderzoek, reuma onderzoek etc.) Dit heeft tot niks geleid. Ik kreeg advies over hoe ik met mijn klachten moest omgaan, maar daar heb ik niks aan gehad. Niets van de bovengenoemde behandelingen hebben iets opgeleverd. Wel hebben ze mij veel geld gekost!

Anderhalf tot twee jaar heb ik contextuele therapie gevolgd, waar ik -in tegenstelling tot alle andere behandelingen- veel aan heb gehad heb en waardoor ik in staat was het Pijnvrij Programma te volgen.

Al twee weken ná de start van het Kickstart Programma (onderdeel van Pijnvrij Programma dat nog voordat de eerste live-sessie plaatsvindt) merkte ik dat het wandelen geleidelijk aan iets makkelijker werd. Lang staan is nog wel moeilijk en de pijnbeleving gaat nog steeds op en neer.

Het Pijnvrij Programma bevestigde mijn opvatting dat bewegen belangrijk is. Ik werd tegengehouden door de gedachte èn de angst dat door bewegen de pijn erger zou worden. Dat blijkt niet het geval.

Het programma heeft me veel gebracht; vreugde, positiviteit, oude negatieve overtuigingen hebben plaats gemaakt voor nieuwe dienende overtuigingen. Ik weet waarom ik pijn ervaar en ben nu in staat om onderliggende oorzaken aan te pakken. Ik weet ook waardoor de pijn getriggerd wordt en wat ik kan doen om de pijn te reguleren.
Met de wetenschap dat het een proces is en dat wanneer onderliggende oorzaken zijn aangepakt en opgelost, ik ook pijnvrij zal zijn. Het programma heeft me genoeg tools gegeven om mijzelf de komende jaren met een helder doel voor ogen te blijven ontwikkelen.

De begeleiding is goed. Ik ben ontzettend blij met alles wat ik door het Pijnvrij Programma heb geleerd. De grootste verandering heeft innerlijk/mentaal plaatsgevonden. Door het ontvangen van alle tools ben ik in ieder geval een veel rijker persoon geworden. En of ik nou volledig pijnvrij word of niet, deze rijkdom neemt niemand mij meer af!

Ik raad het Pijnvrij Programma ècht aan iedereen aan!

Maaike, je bent een enorme zegen en verrijking geweest in mijn leven!

Joshua 2020

Pijnvrij Programma Deeltraject Start (dit is geen volledig programma)

 

De laatste 10 jaar heeft geen enkele behandeling mij zoveel gebracht als het Pijnvrij Programma. Ik voel me vrijer, lichter en gelukkiger!

 

Zolang ik mij kan herinneren voel ik zware druk op mijn schouders, pijn in mijn nek, vooral aan één kan van mijn hoofd. Vanaf mijn 18e begonnen deze klachten erger te worden (ik ben nu 32) en resulteerde het bijna dagelijks in migraine. Ik werd hier letterlijk ziek van, maar had daar gelukkig medicatie tegen, die vaak hielpen op het moment dat ik een aanval op voelde komen. 

De aanleiding voor mijn klachten was de stress die ik ervoer binnen mijn gezin van herkomst. Veel rouw om mijn broer, pijn/verdriet. Maar hier werd niet met elkaar over gesproken. Ik probeerde mij sterk voor te doen en zelfs een verbindende rol aan te nemen voor mijn ouders. Ik kreeg niet de aandacht die ik eigenlijk nodig had en ik ben ook hooggevoelig. Dat houdt in dat ik de energie/pijn/verdriet van anderen voel. 

Voordat ik in het Pijnvrij Programma stapte heb ik gesprekken gehad met een therapeut, heb verschillende andere therapievormen ondergaan; dry needling, accupunctuur, massages, fysiotherapie. Ik ben onder behandeling geweest van een neuroloog en kreeg medicatie. Zijn diagnose luidde: Migraine; zenuw disorder. Al met al ben ik -afgewisseld over de jaren- met bovenstaande behandelingen 10 jaar aan de gang geweest en dat gaf dan tijdelijk verlichting (maximaal 2 weken).

Al snel nadat ik met het Pijnvrij Programma ben begonnen is mijn hoofdpijn gezakt. Nadat ik doorzag dat aan de fysieke pijn onderliggende (onbewust) onderdrukte emoties ten grondslag lagen.

Ik voel me nu vrijer, lichter en gelukkiger!!. Ik plan makkelijker afspraken, omdat ik weet dat ik ze kan nakomen.

Zowel op sociaal als op fysiek vlak ben ik er sterk op vooruit gegaan. De laatste 10 jaar heeft geen enkele behandeling mij zoveel gebracht als het Pijnvrij Programma!! Het heeft me inzichten gegeven op het gebied van leefstijl, voeding en overtuigingen.

Ik heb het Pijnvrij Programma als heel prettig ervaren. Maaike is direct, eerlijk en erg betrokken. Ik heb altijd het gevoel gehad dat ze zich echt voor mij inzet en dit laat ze duidelijk merken. Ze is erg opmerkzaam en geeft mij de juiste tips, die bij mij als individu passen. Ze luistert naar wie ik ben en past het programma daar op aan. Heel fijn en zeer professioneel!

Ik beveel het Pijnvrij Programma aan, aan iedereen die chronische pijnklachten heeft en niet meer weet hoe daar zelf uit te komen. Heb vertrouwen in dit programma en in jezelf. Als jij je volledig inzet voor dit traject krijg je er zó veel voor terug! Dat is moeilijk te verwoorden, dat moet je ervaren. 

Maaike, je bent een topper!!

N. Prinsze - Sociaal Begeleider - 2020

Ik kan weer lange wandelingen maken zonder pijn. Heerlijk is dat!

Pijn en vocht in (linker)knie
Doof gevoel onder rechter bal van voet
Lage rugpijn

20 jaar geleden kreeg ik last van mijn knie. Door de jaren hen werd de kniepijn steeds erger. Ik houd van lange wandelingen, maar de laatste 2 jaar begon ik die te vermijden.
Het dove gevoel onder de bal van mijn voet is ooit begonnen tijdens het skiën Na een week of 2, 3 loste dat weer op. Alleen de laatste jaren komt dat gevoel zomaar uit het niets opzetten. Heel vervelend. De pijn in mijn rug hoorde zo bij mij dat ik die niet eens meer opmerkte.

Ik heb in 20 jaar tijd verschillende fysiotherapeuten versleten en ook nog andere therapievormen gehad. Telkens bracht het tijdelijk verbetering. Ik was ten einde raad, maar wilde geen arts raadplegen, want een operatie zag ik niet zitten.

Door het volgen van het Pijnvrij Programma heb ik geen last van mijn knie meer! Ik kan zelfs weer lange wandelingen maken. Heerlijk is dat!
Het dove gevoel in mijn rechtervoet is minder, maar nog latent aanwezig. De pijn in mijn rug was al na de eerste sessie verdwenen!

Door de opdrachten van en de gesprekken met Maaike ben ik me bewust geworden van mijn vermijdingsgedrag.
Maaike vraagt door en heeft me tips, doordenkers en bruikbare tools gegeven. En niet te vergeten de speciale sessies Neural Reset Therapy!

Ik ben blij dat ik mijzelf het Pijnvrij Programma gegund heb, want het heeft me veel opgeleverd! 😊

Ik ben Maaike dankbaar voor haar goede begeleiding. Ik voelde me gehoord!
Ze luistert ècht!

Els Hettinga - 2019

Ik kan weer sporten en spelen met mijn dochter!

Eind vorig jaar kreeg ik last van pijn in mijn nek, schouders, bovenrug en hals. Ik was bang voor kanker of een andere enge ziekte dus ik heb me regelmatig laten onderzoeken door de huisarts, werd doorverwezen naar de fysiotherapeut en kreeg een verwijzing naar de neuroloog die een mri-scan heeft laten maken. Kanker werd hiermee uitgesloten en dat was een enorme opluchting! Maar de pijn bleef. Ik heb ongeveer 6 weken fysiotherapie gehad, maar dat zette weinig zoden aan de dijk. Na de sessie gaf het even verlichting en na een paar uur kwam de pijn weer terug.

Toen kwam ik bij Maaike terecht. In haar Pijnvrij Programma heb ik geleerd welke rol negatieve emoties, gevoelens en gedachten spelen bij het ontstaan van pijn. Door dat te begrijpen en daar dagelijks aan te werken ben ik nu van de pijn af. Dat was voor mij prioriteit nummer één! Ik kan qua beweging weer alles doen. Ik kan weer sporten en spelen met mijn dochter!! Ik voel me een stuk beter en zelfverzekerder en heb weer vertrouwen in mijn lichaam. Ik heb meer zelfinzicht en voel me een beter mens. Kortom ik ben super tevreden! Maaike’s is ècht een geweldige coach!

Ik raad het Pijnvrij Programma aan iedereen die lijd aan chronische pijn aan, want de oplossing ligt dichterbij dan je denkt!

een paar maanden had ik last van pijn in mijn nek, schouders, bovenrug en hals.

Yannick Kreupeling - 2019

Het pad tot ultieme zelfbevrijding!

Sinds 2003 had ik chronische pijn in mijn rechterarm, lies en onderrug. Vanaf februari 2018 kon ik daar ook nog pijn in mijn linkerschouder aan toevoegen. Ik dacht aan fysieke overbelasting, vanwege veel muiswerk een verkeerde werkhouding op mijn werk. Door verschillende therapeuten, een osteopaat en dry needling behandeld, met als diagnose: RSI.

In de zomer nam de pijn in hevigheid flink toe, waardoor ik niet meer in staat was om auto te rijden, met een computer te werken of simpelweg mijn telefoon te bedienen. Via internet kwam ik uit bij het Pijnvrij Programma van MindBody Reset Methode.

Het programma heeft ontzettend veel met mij gedaan. De bewustwording heeft ertoe geleid dat ik momenteel nagenoeg pijnvrij ben, veel beter weet wie ik ben, hoe ik ben gevormd en dat ik me nu veel vrijer voel in het voelen en uiten van emoties. Waardoor ik deze niet meer onbewust vastzet in mijn lijf. Uiteindelijk is het traject de aanzet geweest tot het pad van de ultieme zelfbevrijding. Een mooier cadeau had ik niet kunnen krijgen!

Maaike, bedankt voor je meer dan 100% inzet, je eerlijkheid en het meedenken. Je wist mij met de juiste snaar te raken.

Marieke Aalbers - oktober 2018

Ik raad het iedereen aan met chronische pijnklachten. Niet wachten, want het kan in ‘no-time’ opgelost worden!

Chronische lage rugpijn en last van rechterschouder

Onlangs heb ik mijn eerste ‘reset sessie’ ontvangen van Maaike de Waard. Al jaren heb ik pijn in mijn onderrug. Ik heb van alles geprobeerd; fysiotherapie, chiropractie, maar niets hielp. De pijn in mijn onderrug bleef maar terugkomen. Maaike paste de Triggerpoint Reset Methode op mij toe en binnen 5 minuten was ik verlost van de pijn! Ik was verbaasd. Later deed zij hetzelfde met mijn schouder. Ongelooflijk! Hoe is het mogelijk met zo’n zachte techniek?

Sinds jaren kan ik nu weer uren zitten zonder pijn, kan ik weer in bed liggen zonder pijn, sta ik weer op zonder pijn, kan ik weer op de bank zitten en opstaan zonder pijn. Ik realiseerde mij vandaag tijdens het lopen dat ik weer normaal liep – namelijk uit vanuit mijn heupen èn ZONDER pijn!

Ik raad het iedereen aan met chronische pijnklachten. Niet wachten, want het kan in ‘no-time’ opgelost worden!

Barbara Brasz - juli 2018

Ik heb de kracht gekregen om uit mijn vicieuze cirkel te stappen!

Pijn aan de voorkant van mijn rechter schouder, pijn in mijn onderrug links, mijn voetzolen van beide voeten waren nagenoeg gevoelloos en de ziekte van Hashimoto (schildklier-aandoening).

Voor de pijn in mijn rechter schouder heb ik een MRI scan gehad, tweemaal een spuit en intensieve fysiotherapie sessies. Voor de ziekte van Hashimoto ben ik onder behandeling van een endocrinoloog en krijg ik medicatie.

Na de Reset-dag is het volgende veranderd:

  • Ik sport weer zonder pijn
  • Ik slaap stukken beter
  • Ik kan weer op mijn schouder liggen
  • Ik heb veel meer energie
  • Ik heb weer gevoel in mijn voeten
  • Ik skip bewerkte koolhydraten en heb mijn eetpatroon een enorme boost gegeven
  • Ik heb de koude stralen weer omarmd bij het ochtendritueel onder de douche
  • Ik ben in alle opzichten meer in balans!

Dankzij het Pijnvrij Programma van MindBody Reset Methode communiceren mijn lichaam en ik nu vaker en beter met elkaar. Ik ervaar minder pijn doordat ik stilsta bij mijn gevoel en emoties.

Fijn dat ik een ommekeer heb kunnen maken. Mezelf de kracht heb gegeven om uit de vicieuze cirkel te stappen en nu in een opwaartse spiraal zit. Fijn dat jij samen met mij optrok en je jouw expertise hebt gebruikt om mij letterlijk en figuurlijk in beweging te krijgen. Dank daarvoor!

D. Feenstra - juli 2018

Door de combinatie van behandelingen en eigen oefeningen ben ik nu na 8 behandelingen (ca. 6 maanden) vrijwel klachtenvrij.

Schouder- en spanningsgerelateerde klachten in benen en onderrug

Ik heb Maaike de Waard benaderd vanwege telkens terugkerende schouderklachten, in het bijzonder ‘spierknopen’ onder mijn schouderbladen. De klachten worden o.a. veroorzaakt door beeldschermwerk, met name wanneer ik langere tijd op mijn laptop moet werken zonder extern scherm of toetsenbord. Daar komt bij, dat ik spanning en stress ‘in mijn lijf opsla’, wat zich vertaalt in genoemde klachten, maar ook in spierspanning in m’n benen en onderrug. Ik was hiervoor al onder behandeling van een Shiatsu/Amna-masseur, maar helaas moest deze zijn praktijk beëindigen.
Met Maaike en haar behandelwijze had ik meteen een ‘klik’. Daar waar mijn vorige behandelaar telkens een vast ‘riedeltje’ afdraaide en alleen wat extra aandacht gaf aan de pijnlijke plekken, legde Maaike zich juist toe op het opsporen van de spanningen en het werkelijk behandelen ervan, met een uiteenlopende palet aan methoden en hulpmiddelen. De oefeningen met de zachte foamroller, die ik nu ook regelmatig thuis uitvoer, zijn een prima manier om preventief en curatief mijn klachten aan te pakken. Door de combinatie van behandelingen en eigen oefeningen ben ik nu na 8 behandelingen (ca. 6 maanden) vrijwel klachtenvrij. De laatste behandeling heb ik kennis gemaakt met de Triggerpoint Reset Methode, die zeer ‘logisch’ en ‘natuurlijk’ aanvoelde. Ik beoefen ca. 15 jaar Tai Chi en heb vanuit die discipline geleerd om goed te luisteren naar m’n lichaam, om te voelen en om te vertrouwen in het zelfhelend vermogen van het lichaam; de Triggerpoint Reset Methode sluit daar naadloos op aan.

Roelof Weekhout-Gunsing - juni 2018

Scheepvaart specialist bij Rijkswaterstaat

Verbazingwekkend! Mijn algehele welzijn is door twee sessies met 90% verbeterd.

Schouderluxatie en gekneusde zenuwen, gepaard met uitvalverschijnselen door val (augustus 2017) 

Slijmbeursontsteking en gescheurde pees (december 2017)

Frozen shoulder en klachten achillespees 

In augustus 2017 is door een val tijdens het hardlopen mijn rechter schoudergewricht ontwricht. Sindsdien heb ik flinke last van mijn schouder. Ik heb meerdere sessies fysiotherapie i.c.m. dry needling ondergaan. Tevens heb ik op advies van een fysiotherapeut een schouderkatrol aangeschaft om te oefenen, maar de pijn werd maar niet minder. In december 2017 blijkt dat er o.a. sprake is van een slijmbeursontsteking en krijg ik op advies van de huisarts een injectie met corticosteroïden, die zowel de bewegingsvrijheid als de pijn tijdelijk verbeteren.

Ik pak het hardlopen weer op, om de angst van de val te overwinnen. Doordat  ik gespannen loop krijg ik ook last van mijn achillespees. Ik ga weer naar een (andere) fysiotherapeut voor zowel mijn schouder als mijn achillespees. Deze zet zes keer dry needling in. De behandeling brengt een aantal dagen wat verlichting, maar niet afdoende.

Dan kom ik bij Maaike en ik vertel haar over mijn klachten. Mijn rechterarm zit op dat moment zo ongeveer tegen mijn romp geplakt en alle beweging doet zeer.

Voor mijn achillespees geeft zij mij oefeningen met een zachte foamroller. Op mijn schouder heeft zij de Triggerpoint Reset Methode toegepast. Het resultaat is verbazingwekkend! Na de eerste behandeling slaap ik door zonder pijn en heb ik meer bewegingsvrijheid. Na de tweede behandeling kan ik mijn arm weer boven mijn hoofd omhoog brengen. De klachten zijn aanzienlijk verminderd, al ben ik er nog niet. Mijn algehele welzijn is door deze twee korte sessies met 90% verbeterd! Ik ben Maaike daar heel dankbaar voor!

Desirée Derriks - juni 2018

Het Pijnvrij Programma zorgde voor een vermindering van mijn pijnklachten

Nek- en schouderklachten

Al jaren had ik last van nek- en schouderklachten. Ondanks fysiotherapie verminderde deze klachten niet, maar werden deze juist ernstiger tot uitstraling en tintelingen naar de rechterkant van mijn lichaam. Al zoekende kwam ik uit bij MindBody Coach Maaike de Waard. Wat mij zeer aansprak was de triggerpointtherapie, omdat het logisch leek dat mijn klachten voort kwamen uit een verkramping van schouder- en nekspieren. Na een korte intake kwam Maaike echter met een andere voorstel, puttende uit haar ruime kennis- en ervaring. Ze kan dan goed uitleggen wat maakt dat die bepaalde methode meer passend is bij je klachten, maar wat natuurlijk het ultieme bewijs was bleek al na de eerste behandeling de behoorlijke vermindering van mijn opvallendste klachten. Door de oefeningen thuis te doen, had ik al snel minder tintelingen en meer bewegingsmogelijkheden, wat natuurlijk zeer motiverend is om door te gaan. Dat Maaike dan andere methoden toepast en het hele lichaam daar bij betrekt, zoals bij de Triggerpoint Reset Methode, zorgde voor een verdere vermindering van mijn pijnklachten. Inmiddels ben ik overtuigd dat het behandelen van mijn hele lichaam de truc is om van pijnklachten af te komen, al lijken deze zich eerst lokaal te bevinden, en dat dit niet ‘hard’ hoeft en pijn doet. Juist haar ‘zachte’ methodes en het ‘resetten’ van allerlei punten zorgen voor meer ontspanning en maakt dat ik makkelijker ga bewegen. De visie van Maaike dat lichaam en geest samenwerken spreekt mij aan, maar wat voor mij nog belangrijker is dat ze samen met mij zoekt naar manieren/methoden die bij mij passen en eindelijk zorgen voor behoorlijke vermindering van mijn pijnklachten. De insteek is pijnvrij te worden en door de methodes die zij toepast verwacht ik nu dat dit binnen handbereik ligt.

Wisman - juni 2018

GZ psycholoog

Ik had het gevoel dat mijn lichaam lange tijd niet zo ontspannen had gevoeld.

Hoofdpijn en spanningsklachten in nek en schouders

Maaike heeft de laatste keer in plaats van een ‘normale’ behandeling een aantal Triggerpoint Reset technieken toegepast. Direct na de behandeling was er al een verbetering van 80-85%. Een dag later zei ik tegen een collega dat ik het gevoel had dat mijn lichaam lange tijd niet zo ontspannen had gevoeld. 4 Weken later geeft het effect van die sessie nog steeds een verbetering van 75-80%.

Van der Horst - juni 2018

Lage rugpijn 90% verbetert na één behandeling met het Pijnvrij Programma!

Maaike haalt het beste in
mij naar boven!

“De beste investering is de investering in jezelf”

Laat hier je gegevens achter Je ontvangt dan mijn waardevolle tips gemakkelijk per email