Durf jij nog te dromen?

De kracht van gedachten deel 2

Denk jij weleens na over wie je wilt zijn? Durf jij nog te dromen? Hoe ziet je leven eruit als je onbegrensde mogelijkheden hebt? Waardoor word je beperkt?

 

Vroeger als kind had ik dromen, al werd ik op school gepest. Ik zat vaak afwezig in de klas voor me uit te dromen. Heerlijk! Ik had dromen en was in staat ze te beïnvloeden. Letterlijk. Ik had een onzichtbaar dromenkastje naast mijn bed met eveneens onzichtbare droomlenzen, waarmee ik ’s nachts de droom van mijn keuze kon realiseren. Simpelweg omdat ik daarin geloofde en als je ergens in gelooft bestaat het of het nou waar is of niet. Overdag had ik profijt van mijn nachtelijke belevingen, want daardoor voelde ik mij goed. Naarmate ik ouder werd hield dat op, zoals dat vaker gaat bij opgroeiende kinderen.

 

Herken je dat, dat je als kind nog durfde te dromen en dat je nu bang bent dat als je je dromen uitspreekt je door je omgeving voor gek uit wordt gemaakt? Jij droomt over het opzetten van een kleinschalige zorginstelling, waar de lijnen kort zijn, de teams zelfsturend, je zonder wachtlijsten werkt en de klant nog de aandacht krijgt die hij verdient. Je bent zo klaar met de huidige manier van werken! Je ziet het al helemaal voor je; het kantoor van waaruit jullie werken, de fijne collega’s en de prettige sfeer die jullie neerzetten. Het maakt je blij, geeft je energie en het verandert jouw staat van zijn. Hoe bevrijdend is het om te denken en geloven in mogelijkheden in plaats van in onmogelijkheden?

 

 

Mission Impossible

In je enthousiasme vertel je jouw beste vriendin over jouw droom, jouw missie. In plaats van jou te steunen zegt zij: ‘Wat een belachelijk idee, dat lukt je echt nooit! Waar haal je het geld in vredesnaam vandaan om dat te realiseren?’ Jouw partner heeft er ook helemaal geen vertrouwen in, laat staan er oren naar. Je gaat twijfelen aan jezelf en denkt: ‘Misschien hebben ze wel gelijk en krijg ik dat nooit voor elkaar, wat een stom idee!’ En zo, onder invloed van jouw omgeving, waarvan jij inmiddels een weerspiegeling bent geworden, geef jij je droom op?

 

 

Als je doet wat je altijd al deed verandert er niets

Het staat inmiddels onomstotelijk vast dat het menselijke bewustzijn invloed heeft op de fysieke realiteit. Ga even na, een mens heeft 40.000 tot 60.000 gedachten per dag en 70% daarvan zijn doorgaans beperkende gedachten!! Deze gedachten spelen zich veelal af op onbewust niveau. Als mens gebruik je namelijk nog geen 5% van je bewustzijn, 95% gebeurt dus onbewust! Hoe zou het zijn als je je bewustzijn kan vergroten, waardoor je meer in het moment leeft en niet zoveel bezig bent met verleden of heden en veel relaxter in het leven staat? Ben je bereid elk dag te investeren in jezelf?

 

“Durf te dromen”

Onderzoek eens hoeveel gedachten jou dienen? De meesten waarschijnlijk niet. Gedachten als: ik heb geen tijd, ik ben niet goed genoeg, dat kan ik niet, daar ben ik te moe voor, ik ben te oud om te veranderen, die pijn hoort nou eenmaal bij mij, daar moet ik maar mee leren leven, zo ben ik nou eenmaal, wat zullen anderen wel niet van mij denken en zo kan ik nog wel even doorgaan. Beperkende gedachten komen veelal voort uit schuld, schaamte of angst.

Vasthouden aan deze patronen en overtuigingen die gebaseerd zijn op een gebeurtenis die in het verleden heeft plaatsgevonden brengt alleen maar meer van hetzelfde en waar ‘misère’ heerst is geen ruimte voor creatie. De geest heeft slechts ruimte voor één ding tegelijk. Dus als je blijft doen wat je altijd al deed verandert er niets. Zoals ik in mijn vorige blog vertel, weet je brein het verschil niet tussen dat wat je in gedachten beleeft en dat wat je in de realiteit meemaakt. Daar kan je je voordeel mee doen!


Oefening gedachten registratie


Om jouw leven de gewenste richting te geven moet je eerst weten wat je wilt veranderen en helder hebben waar je nu staat ten aanzien van hoe je denkt, hoe je voelt, hoe je dingen beleeft en hoe je je gedraagt. Om dát te onderzoeken heb ik een inzichtgevende oefening voor je. Download hier de  Oefening Gedachten registratie. Zie het als een eerste stap naar verandering en bewustwording. Ik wens je veel succes en inzicht!!

 

In mijn volgende blog:

Kleine verschuivingen in je denken, leiden tot kleine veranderingen in je energie, die weer kunnen leiden tot enorme veranderingen van je eindresultaat. Inclusief oefening om je weer een stukje verder op weg te helpen.

Voortaan mijn blog in jouw mailbox ontvangen? Schrijf je dan in via mijn website.