Wat is jouw gezondheid waard?

  

Gezondheid is voor mij een groot goed en staat daarom met stip op nummer één! Als ik goed voor mijzelf zorg -gezond eet, voldoende beweeg, voor voldoende ontspanning zorg en rust neem wanneer het nodig is, voldoende reflecteer en mediteer gaat het goed met mij en kan ik er ook zijn voor de mensen in mijn omgeving.

Dat is niet over één nacht ijs gegaan. Ik heb 30 jaar lang chronische pijn gehad. Steeds legde ik de verantwoordelijkheid voor mijn gezondheid buiten mijzelf. Ik volgde therapieën, veranderde mijn voedingspatroon, werd lid van een sportschool waar ik 3x per week naartoe ging, maar er was één ding dat niet veranderde en dat was de manier waarop ik omging met mijn eigen gedachten en emoties. Dat wat ik liet zien aan de buitenwereld en degene die ik vanbinnen was waren verre van congruent aan elkaar. Dat zorgde voor een intern conflict dat de boosdoener bleek van mijn jarenlange fysieke pijn.

Ik begreep toen nog niets van de impact die negatieve overtuigingen, gedachten en gevoelens op mijn mentale en fysieke welzijn hadden.

Totdat ik in aanraking kwam met het levenswerk van Dr. Sarno. Dr Sarno (revalidatie-arts) heeft ontdekt dat chronische pijn, zelfs wanneer er sprake is van een zichtbaar afwijkende structuur, geen pijnklachten hoeft te veroorzaken. Je lichaam beschikt namelijk over een zelfherstellend vermogen en herstelt doorgaans binnen 2 á 3 maanden van een breuk, blessure, operatie, whiplash etc. Zelfs een hernia hoeft geen pijnklachten te geven. Als het lichaam niet zelf hersteld is er in de meeste gevallen iets anders aan de hand.

Dr.Sarno heeft ontdekt dat 85% van de chronische pijnklachten ontstaat in ons brein. De pijn is echt, dat verbeeld je je niet, maar jouw brein heeft als functie jou te beschermen in een situatie waarvan ingeschat wordt dat die weleens gevaarlijk (lees levensbedreigend) voor je zou kunnen zijn. En dan slaat je zenuwstelsel alarm. In de oertijd had dat een functie, want als je dan oog in oog stond met een sabeltandtijger kon je je maar beter rap uit de voeten maken of net doen of je dood was om daarna alsnog het hazenpad te kiezen. Maar in de huidige tijd gaat het veelal niet om levensbedreigende situaties, maar blijft je alarm wel afgaan.

Je lichaam blijft dus in de stress-modus, waardoor er allerlei chemische en hormonale processen in je lichaam in gang gezet worden die er op hun beurt weer voor zorgen dat op bepaalde plekken in je lichaam de zuurstof toevoer in je bloed minder wordt en pijn ontstaat. Als het zuurstof percentage 3% minder is, kan dat al leiden tot (chronische) pijnklachten.

“(onbewust ) beperkende overtuigingen,  leiden tot innerlijke conflicten en die leiden vroeg of laat tot gezondheidsproblemen”

,(Onbewust) Onderdrukte emoties, beperkende overtuigingen, stress, niet voldoen aan je eigen zelfbeeld, teveel van jezelf eisen, leidt tot innerlijke conflicten en die leiden vroeg of laat tot gezondheidsproblemen.

Even kort door de bocht: pijn ontstaat doordat onbewust opgekropte emoties de overhand hebben. In plaats van onze gedachten en daaraan gerelateerde gevoelens en emoties toe te laten en te observeren worden ze diep weggestopt. En de energie die eigenlijk je lichaam uit moet, zet zich vast in jouw lichaam. Emotionele gezondheid kan dus niet los gezien worden van fysieke gezondheid.

Allereerst is het van belang dat je je bewust wordt van je gedachten(patronen). Per dag produceer je namelijk 40.000 tot 70.000 gedachten en 90% van die gedachten zijn hetzelfde als de dag ervoor. 90%! Als je leuke, blije, hartverwarmende gedachten hebt is dat natuurlijk geen enkel probleem, maar onze geest blijkt een voorkeur te hebben om vast te houden aan gedachten die voortkomen uit beperkende overtuigingen die gebaseerd zijn op gebeurtenissen uit het verleden. En die projecteren we vervolgens op onze toekomst. Eigenlijk leef je daardoor dus constant in het verleden.

Klik hier voor mijn blog: De Eerste Stap Naar Verandering is Bewustwording en download de oefening gedachtenregistratie.

“Duurzaam veranderen is mogelijk!
Ik heb het zelf ervaren en inmiddels ook al tientallen mensen
begeleid naar een Optimaal en Pijnvrij Leven

 

Hoe zou het zijn?

  • als je controle hebt over je geest, over je gedachten en over het gedrag dat daar uit voortkomt?
  • als je je gedachten kan omdenken?
  • als je bevrijdende gedachten zou hebben in plaats van beperkende?
  • als je geen pijn meer zou hebben?
  • als je weer vol vertrouwen in het leven staat?
  • om de regie over je leven terug te hebben? 

 

“Al had ik 10x zoveel moeten betalen,
dan had ik het nog gedaan!”

Quote klant Pijnvrij Programma-

Pijnvrij Programma

 

Ik kan je helpen het pad van vertrouwen in te slaan. Ook ik had ooit veel  pijn en een ontzettend groot verlangen om de regie over mijn leven terug te krijgen. Het is mij gelukt en dat gun ik jou ook! Daarom heb ik het Pijnvrij Programma ontwikkelt; een coachingsprogramma, waarbij meerdere aspecten onder de loep worden genomen.

Elk traject is maatwerk. Je begint voorafgaand aan de eerste live sessie met het KickStart Programma van drie weken, waarin je allerlei opdrachten krijgt die je ongelooflijk veel inzicht geven. Zoveel zelfs dat een aantal mensen al vóór aanvang van de eerste sessie voor een groot deel van hun pijn af zijn! Hoe mooi is dat!

Het Pijnvrij Programma daagt je uit, confronteert je, maar is ook vooral leuk en geeft veel inzicht in wat zich op onbewust niveau afspeelt. Wat nog waardevoller is, is dat je tools krijgt om daar invloed op uit te oefenen!  Je neurale netwerk verandert daardoor en als gevolg daarvan je biochemie. Als je biochemie verandert, verandert je leven!

 

“De beste investering is de investering in jezelf!”

Ben jij gemotiveerd, open-minded en ben je bereid om te investeren in jouw gezondheid?

Klik dan hier voor het aanvragen van een gratis adviesgesprek. Dan kijken we samen of ik jou verder kan helpen.

MindBody Coach

Maaike de Waard

Het is MIJN MISSIE om jou met het Pijnvrij Programma de weg te wijzen naar een (nagenoeg) pijnvrij bestaan. Want geloof het of niet, dat ligt wellicht ook voor jou binnen handbereik.

Bel me

(0031) 6 124 725 76

Bezoek mij

C. Hagestraat 2 te Zutphen

Ontwerp: Evites – VA